Dak of zolder isoleren

Het is nu hét moment bij uitstek om uw dak of zoldervloer te isoleren! Jaar na jaar kan u dan tot 30% energie besparen dankzij een duurzame isolatie. Bovendien stimuleert de Vlaamse overheid deze isolatiewerken met een dakisolatiepremie. De Rd-waarde moet dan ten minste 4,5 m²K/W bedragen.

Wordt de zolder niet echt gebruikt?

In dit geval is het raadzaam om alleen de zoldervloer te isoleren. Hiervoor kunt u volle platen PIR-schuim gebruiken. Ze hebben een dikte van 10 cm en voldoen aan de normen i.v.m. Rd-waarde. De platen zijn drukvast en mogen sporadisch belopen worden. Indien er toch veelvuldig gebruik gemaakt wordt van de zolder, is het wenselijk een beschermlaag op de platen te plaatsen, vb. met OSB-platen. 

Wordt de zolder wel gebruikt en is uw dak reeds goed winddicht?

U kan dan onder de dakconstructie isoleren met een Polyiso PIR hardschuim, aan twee zijden afgewerkt met een speciale tri-laminaat aluminium folie. Dit kan uiterst snel en efficiënt geplaatst worden, rechtstreeks tegen de houten constructie van het dak. De naden worden afgeplakt en de voegen tegen de muur worden opgespoten met een PIR-schuim. Het product beantwoordt aan de minimumnorm in Vlaanderen.

Deze toepassing biedt een luchtdichte detaillering door de tand- en groef sponning van de platen.

Polyiso PIR hardschuim heeft de hoogste isolatiewaarde in haar klasse en is zeer moeilijk brandbaar door de hoge PIR-factor.

Nieuwe dakisolatienormen!

Sinds 2015 is een nieuwe regeling van kracht m.b.t. isolatienormen. Samengevat komt het erop neer dat er strafpunten worden toegekend wanneer de woning niet voldoende geïsoleerd is.
Vanaf 2020 moeten alle woningen voldoende geïsoleerd zijn, om strafpunten te vermijden.
Meer info over de nieuwe normen vindt u hier.

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN